Veldstraat in Kortrijk twee dagen afgesloten

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Vanaf maandag 17 september brengt de stad Kortrijk okerkleurige fietssuggestiestroken aan in de Veldstraat. Daardoor zal de straat twee dagen afgesloten worden voor het verkeer.

De okerkleurige fietssugestiestroken moeten het fietscomfort en de fietsveiligheid in deze straat verbeteren. Onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden zullen de werken beëindigd zijn tegen dinsdagavond 18 september. “Bewoners vragen al lang naar fietssuggestiestroken in de Veldstraat“, vertelt schepen van Mobiliteit Axel Weydts. “De stroken zorgen ervoor dat de fietser een duidelijke plek krijgt. Door de visuele vernauwing van het straatbeeld zal er trager gereden worden door wagens. Fietspaden zijn onmogelijk in de Veldstraat wegens het te smalle profiel en de zeer hoge parkeerdruk voor bewoners.”

Twee fases

De werken verlopen in twee fases. In de eerste fase wordt de Veldstraat volledig afgesloten voor alle verkeer en geldt er een parkeer- en stilstandverbod. Omleiding is voorzien via de Wandelingstraat, Groeningelaan, Leeuw van Vlaanderenlaan en omgekeerd. En ook via de Passionistenlaan, Prinses Marie-Joséplein, Jan Breydellaan, Sint-Jansplein, Guldensporenlaan en omgekeerd.

In de tweede fase zal er plaatselijk verkeer in de werfzone mogelijk zijn, maar geldt er wel nog altijd een parkeer- en stilstandverbod. De Leeuw van Vlaanderenlaan, Jakob van Arteveldelaan, Guldensporenlaan en Jan Breydellaan worden doodlopend tijdens deze fase. Omleiding is voorzien via de Wandelingstraat, Groeningelaan, Vaartstraat, Harelbeeksestraat en Gentsesteenweg en ook via de Passionistenlaan en Stasegemsestraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier