Uitbreiding warmtenet Roeselare zorgt voor hinder op grote ring

Jos Remaut

Sinds deze week is het verkeer gestremd ter hoogte van het drukke kruispunt met de Diksmuidsesteenweg. Nu de paasvakantie ten einde loopt, mag vanaf volgende week ernstige verkeershinder verwacht worden.

Deze week werden de werfinrichting en signalisatie geplaatst en de materialen geleverd, vanaf maandag 11 april starten de werken effectief. Hiervoor wordt de rechter rijstrook van de grote ring ingenomen, alsook het fietspad ernaast. Het doorgaand verkeer richting Brugge moet ter hoogte van het kruispunt met de Diksmuidsesteenweg invoegen op één rijstrook, en dat zorgt voor vertraging. In de tweede helft van mei zal de situatie nog erger zijn, want dan wordt ook de Diksmuidsesteenweg zelf deels afgesloten. De werken zullen normaliter duren tot halfweg juli.

Twee nieuwe vertakkingen

Het warmtenet van huisvuilintercommunale MIROM bedient op vandaag al een aantal belangrijke gebouwen en zones in de brede buurt van de verbrandingsoven, maar wordt in de komende jaren uitgebreid met twee nieuwe vertakkingen. De werken waar het hier om gaat zijn deze voor de leiding naar het nieuwe woongebied Gitsestraat/Honzebroekstraat iets verderop langs de grote ring. Daar zullen in de toekomst bijna duizend nieuwe woningen door restwarmte verwarmd worden. Ook de volledige site Schiervelde, inclusief het nieuwe zwembad, zal op termijn aangesloten worden op deze nieuwe arm. Deze werken zijn uitbesteed aan Eandis.

Een tweede nieuwe vertakking zal MIROM zelf realiseren : dwars door het Roeselaarse stadscentrum richting Het Laere en verder naar de Ronde Kom. Deze zal onder andere de VMS, de Burgerschool, het MSKA (campus Tant), het OCMW en AZ Delta (campus Brugsesteenweg) voorzien van duurzame warmte. Op langere termijn wordt ook nog gedacht aan een doortrekking naar de TRAX-site en de Koning Leopold III-laan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier