Twee nieuwe Airbus-heli’s geland bij Noordzee Helikopters

Redactie KW

De eerste twee EC175-toestellen die Airbus in het Franse Marignane bij Marseille bouwde zijn vandaag geleverd aan Noordzee Helikopters Vlaanderen in Oostende.


Rond 12 uur vanmiddag zetten ze zich onder een loodgrijze hemel op de tarmac van de NHV-terminal naast de Oostendse luchthaven neer. De twee toestellen werden overgevlogen vanuit de fabriek in Marseille. Twee uur later kozen ze dan weer het luchtruim met bestemming Den Helder, hun nieuwe thuisbasis in Nederland. Van daaruit zullen ze de crews voor olie- en gasboorplatforms in de Noordzee transporteren en ook voor zoek- en reddingsoperaties worden ingezet.

De EC175 is 15 meter lang, heeft een actieradius van 1.200 kilometer en haalt een kruissnelheid van 280 kilometer. Naast de tweekoppige bemanning kan het toestel nog 16 passagiers meenemen.

Twee nieuwe Airbus-heli's geland bij Noordzee Helikopters


Vandaag beschikt NHV over een vloot van 28 helikopters die in Europa en Afrika worden ingezet. In de loop van de komende jaren worden nog 14 dergelijke toestellen aan de vloot toegevoegd, goed voor een totale investering van 600 miljoen euro. Vandaag stelt NHV 400 mensen te werk. Na de overname van Blueway volgend jaar worden dat er 650.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier