Trucks zorgen voor gevaarlijke situaties in de Duifhoekstraat in Lichtervelde

13/04/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 12/04/18 om 11:02

Vrachtwagenchauffeurs die richting Sapa moeten, laten zich nog al te vaak misleiden door hun gps. Daardoor komen ze al eens vast te zitten aan de spoorwegovergang aan de Duifhoekstraat. En dat kan tot gevaarlijke toestanden leiden. Zo lag het treinverkeer vorige vrijdag even stil toen een vrachtwagen vast kwam te zitten. "Het is één van onze prioriteiten", stelt Steven Bogaert, schepen van Mobiliteit.

Wim Vandeweghe, die aan het begin van de Duifhoekstraat woont, legt de situatie ter plaatse uit. "Eens vrachtwagenchauffeurs per vergissing van de ring weg gereden zijn, kunnen ze na honderd meter al proberen om achteruit te manoeuvreren en rechtsomkeer te maken. Hebben ze er geen benul van dat ze verkeerd zitten, rijden ze gewoon rechtdoor tot aan het spoor. Merken ze daar dat ze niet over het spoor kunnen, mogen ze helemaal achteruit terugkeren. Ofwel rijden ze door en hopen ze dat ze toch door kunnen en richten ze geen schade aan. Dan kunnen ze verder in de straat naar de ring terugkeren."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!