Treinverkeer tussen Gent en Brugge dit weekend wegens werken onderbroken

09/11/17 om 20:58 - Bijgewerkt om 21:03

Het treinverkeer op spoorlijn 50A tussen Gent en Brugge zal komend weekend onderbroken zijn wegens belangrijke vernieuwings- en moderniseringswerken. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel donderdag. Vanaf maandagochtend verloopt het treinverkeer opnieuw normaal.

Treinverkeer tussen Gent en Brugge dit weekend wegens werken onderbroken

© Getty Images

Tijdens de onderbreking zal Infrabel verschillende infrastructuurwerken combineren. Zo worden in Aalter de liggers van de nieuwe spoorbrug geplaatst en zal in Beernem het stationsgebouw worden afgebroken. Die werken kaderen in de aanleg van het derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge, aldus de spoorinfrastructuurbeheerder. Daarnaast worden er ook onderhoudswerken uitgevoerd en wordt onder andere de bovenleiding tussen Aalter en Bellem vernieuwd.

Overstappen

Het verkeer op lijn 50A zal onderbroken zijn na de laatste trein op vrijdag tot en met zondagnacht. Spoorwegmaatschappij NMBS voorziet dit weekend een aangepaste dienstregeling. De treinen tussen Gent en Brugge worden omgeleid en de stations en stopplaatsen tussen Gent en Brugge worden bediend met een vervangbus. Infrabel laat voorts weten dat de treinen Antwerpen-Oostende enkel tussen Antwerpen en Gent in beide richtingen rijden. Reizigers moeten overstappen in Gent-Sint-Pieters op de omgeleide treinen. Er wordt tot slot een extra navette trein voorzien tussen Brugge en Oostende.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!