Treinverkeer tussen Brugge en Oostende komt weer op gang na aanrijding in Varsenare

15/04/18 om 11:12 - Bijgewerkt om 18:24

Er is zondagochtend een tijd lang geen treinverkeer geweest tussen Brugge en Oostende na een aanrijding in Varsenare. Er werden vervangende busdiensten ingelegd, zo melden de NMBS en Infrabel. Ondertussen werd het spoor vrijgemaakt.

Treinverkeer tussen Brugge en Oostende komt weer op gang na aanrijding in Varsenare

De aanrijding vond zondag om 10.10 uur plaats in Varsenare op de drukke spoorlijn Eupen-Oostende, de belangrijkste lijn in de richting van de kust. Het treinverkeer werd momenteel onderbroken. Het onderzoek naar het ongeval loopt nog. Er zaten zowat 140 mensen op de trein in kwestie, de NMBS legde bussen in om hen op hun bestemming te brengen.

Het is de laatste dag van de paasvakantie en door het zonnige weer zijn mogelijk nog veel mensen op weg naar de kust. De NMBS legde zondag ook extra treinen in naar de kust. Na de middag werd een eerste spoor vrijgemaakt, het tweede spoor volgde. Het treinverkeer is zo weer op gang gekomen, al was er nog een tijd hinder door gevolgvertragingen.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!