Torhoutse Fietserbond lanceert een knelpuntenenquête

De Torhoutse Fietsersbond nam recent deel aan de Applausactie om het fietsen aan te moedigen. Hier v.l.n.r. Davy Willaert, Paul Dedeyne, Jaak Ameel, Anne-Mie Dieryckx, Bertrand Vander Donckt en Elsie Desmet. © foto JS
Johan Sabbe

De Torhoutse Fietsersbond, die recent nieuw leven kreeg ingeblazen, lanceert vanaf 1 mei een enquête waarvan ze hoopt dat zoveel mogelijk mensen eraan zullen deelnemen. Het doel is de knelpunten voor fietsers blootleggen.

De twee mannen die de lokale afdeling van de Fietsersbond Vlaanderen herboren laten worden, zijn Davy Willaert (31) uit de Akkerwindestraat en Jaak Ameel (65) uit de Aartrijkestraat. De Torhoutse Fietsersbond werd in 2004 opgericht onder impuls van Antoon Demeulenaere, maar hield eind 2010 op te bestaan. Nu – net in de paasperiode – is de verrijzenis een feit. En daar kan fietsend Torhout alleen maar blij om zijn.

Davy en Jaak hechten een groot belang aan de enquête die ze straks aan de bevolking voorleggen. “Na de heropstart van de Fietsersbond vormt deze bevraging voor onze afdeling een belangrijk beginpunt om inzicht te krijgen in wat er in Torhout leeft inzake het fietsen”, licht Davy toe. “We willen de antwoorden bundelen en de feedback heel concreet vertalen naar een inventaris van de fietsknelpunten in de stad. Met aanvullend een lijst met maatregelen die snelle winst voor fietsers kunnen opleveren, maar ook voorstellen die op langere termijn zullen lonen. Het spreekt voor zich dat we op basis daarvan met het stadsbestuur willen praten.”

Torhoutbon te winnen

“De opmerkingen, de bezorgdheden en de suggesties van de bewoners zullen een belangrijke insteek zijn voor een nieuw fietsactieplan voor Torhout”, vervolgt Davy. “Aan de enquête deelnemen, is bijgevolg van cruciaal belang, zelfs voor niet-fietsers. Het zal hooguit een kwartiertje in beslag nemen. Dat kan vanaf woensdag 1 mei. Momenteel leggen we nog de laatste hand aan het werkstuk. De enquête kan online gevonden worden via onze website www.fietsersbond.be/torhout. Ook zal er in het stadskantoor een papieren versie liggen. Al hopen we dat de meeste mensen voor het internet kiezen. Uiteraard zullen we ieders privacy respecteren.”

Wie deelneemt, maakt kans op een Torhoutbon van 20 euro. Er valt dus een prijs te winnen. Al is de mooiste prijs een prima fietsbeleid, aldus de Fietsersbond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier