Topman luchthaven Oostende haalt zwaar uit naar actiegroep WILOO en naar politiek

16/11/18 om 06:30 - Bijgewerkt op 15/11/18 om 14:58

"Die schlemielen maken de Oostendse economie kapot!" Marcel Buelens is boos. De ceo van de Oostendse luchthaven haalt zwaar uit naar actiegroep WILOO. De Raad van State volgde hun protest waardoor lawaaierige nachtvluchten nu verboden zijn. "Een ramp", noemt Buelens het en de grote baas heeft zelfs twijfels over de toekomst van de luchthaven. "Ook de overheid steunt ons niet. We zijn echt een bananenrepubliek geworden."

Voor alle duidelijkheid: nachtvluchten zijn nog altijd toegelaten in Oostende. 1.080 bewegingen per jaar of gemiddeld net geen drie per nacht. Aan het aantal veranderde niets, wel aan de geluidsnorm. Volgens de oorspronkelijke milieuvergunning 2004-2024 moesten alle nachtvluchten een QC 12 of minder hebben, dat is het lawaai van een passagiersvliegtuig. Maar in 2015 vroeg en kreeg de luchthaven een versoepeling. De provincie liet 180 nachtbewegingen per jaar met een QC 26 toe. Volgens WILOO betekent dat voor omwonenden het geluid van een stofzuiger op volle kracht in het midden van de slaapkamer.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!