Tijdelijke Kruispoortbrug I in Brugge voorzien dit najaar

25/10/17 om 12:25 - Bijgewerkt om 12:24

Als alles volgens de planning verloopt, moet tegen het einde van het jaar de tijdelijke Kruispoortbrug I in Brugge geïnstalleerd zijn en opengaan voor verkeer. Dat meldt het Agentschap Waterwegen en Zeekanaal (AWZ) woensdag. Brugge kende recent de omgevingsvergunning toe.

Tijdelijke Kruispoortbrug I in Brugge voorzien dit najaar

Vorig jaar liep de Kruispoortbrug I ernstige averij op. Uiteindelijk werd beslist om de brug eind 2016 weg te halen en werk te maken van een tijdelijke brug omdat ze belangrijk is voor in- en uitstroom in de Brugse binnenstad. Op termijn moet er een nieuwe brug komen in het kader van het project "Stadsvaart", maar tot dan zal er dus gebruik kunnen gemaakt worden van een tijdelijke brug.

"De verschillende onderdelen van de brug worden momenteel in het staalatelier geproduceerd. In november worden alvast enkele voorbereidende werken uitgevoerd. De installatie op terrein staat rond half december gepland. Na de installatie wordt de elektromechanica van de brug aangesloten en worden er testen uitgevoerd.

Zonder onvoorziene omstandigheden kan de brug voor het einde van dit jaar open voor het verkeer", meldt AWZ. De brug zal geschikt zijn voor alle wegverkeer, ook fietsers en voetgangers.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!