Tijdelijk vaste zone 30 aan school in Prinsessestraat en vaste zone 30 aan De Knuffel in Emelgem

De schoolomgeving in de Prinsessestraat wordt tijdelijk een vaste zone 30. © GF
Redactie KW

Wegens een defect aan de variabele zone 30-borden aan de lagere school in de Prinsessestraat in Emelgem, een deelgemeente van Izegem, wordt tijdelijk een vaste zone 30 ingevoerd. Dat heeft het College van burgemeester en schepenen bij hoogdringendheid beslist, laat schepen van Mobiliteit Kurt Himpe weten in een persbericht.

“De twee elektronische borden die bij de start en het einde van de lessen de zone 30 aanduiden zijn defect en kunnen niet meer hersteld worden”, zegt Kurt Himpe (N-VA). “Voor de verkeersveiligheid van de voetgangers en de fietsers wordt daarom tijdelijk een vaste zone 30 ingevoerd. Bij hoogdringendheid wordt een nieuw variabel bord besteld. Bij het binnenrijden van de tijdelijke vaste zone 30 komen er ook borden ‘gewijzigde verkeerssituatie’ om de wijziging duidelijk aan te geven. “

De Knuffel

Aan de school De Knuffel komt er ook een vaste zone 30. “De huidige variabele zone 30 in een deel van de Reigerstraat en de Merelstraat wordt een vaste zone 30. De zone wordt in de Merelstraat ook wat uitgebreid tot aan de in- en uitrit van het sportcentrum. Op die manier wordt die zone ook veiliger”, verduidelijkt de schepen. “Aan De Knuffel werd onlangs een nieuw variabel bord geplaatst. Dit bord zal dan verplaatst worden naar de Prinsessestraat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier