“Testkaravaan is duwtje geweest om vanaf nu zoveel mogelijk al fietsend te komen werken”

Burgemeester Luc Vanparys, Johan Museeuw, Marco Daniels, Eric Verhelst, Vera Vanoost en Sofie Vanhooren © GST
Redactie KW

Dinsdag was er bij TE Connectivity in Oostkamp het slotevenement van de actie ‘De testkaravaan komt eraan!’.

Met deze actie wil de provincie West-Vlaanderen de werknemers van West-Vlaamse bedrijven stimuleren om de auto minder te gebruiken en via duurzame vervoersmiddelen naar het werk te pendelen. Het uitgangspunt is het ‘test het uit’-principe. De provincie is de eerste organisatie die een dergelijke woon-werkcampagne aan bedrijven aanbiedt. Ze speelt daarmee in op de vraag van bedrijven om nieuwe mobiliteitsvormen te kunnen uittesten.

“Voor ons bedrijf is deze actie een groot succes geworden”, vertelt Eric Verhelst, plant manager van TE Connectivity. “We hadden veel meer kandidaten dan er fietsen waren en als we eventjes narekenen hebben de 132 ingeschreven deelnemers samen ongeveer 50.000 kilometers afgelegd en op die manier 7 ton CO2 minder uitgestoten.”

Aan deze actie was er ook een prijsuitreiking verbonden voor alle geregistreerde werknemers die op een duurzame manier naar het werk komen. Naast de manden met streekproducten en fietstassen werd er ook een elektrische fiets verloot. Marco Daniels uit Sint-Joris Brugge was de gelukkige winnaar. “Ik werk nu 6 jaar hier bij TE Connectivity in Oostkamp en kwam tot voor deze actie altijd met de wagen naar het werk”, vertelt hij. “Deze actie is echt voor mij het duwtje in de rug geweest om vanaf nu zoveel mogelijk al fietsend te komen werken, want ik had de aankoop van een nieuwe fiets altijd maar uitgesteld en nu ik er eentje gewonnen heb is het niet de bedoeling om hem in de garage te laten staan.”

Marco kreeg de fiets overhandigd door Johan Museeuw.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier