Stuk van Oostkerkestraat gaat weldra één jaar dicht voor alle verkeer

18/05/15 om 11:00 - Bijgewerkt om 11:00

Vanaf 1 juni wordt een deel van de Oostkerkestraat in Knokke-Heist voor alle verkeer afgesloten voor een periode van zowat een jaar.

Stuk van Oostkerkestraat gaat weldra één jaar dicht voor alle verkeer

Sinds maart 2014 is het Agentschap Wegen en Verkeer bezig met de aanleg van de A11 tussen Brugge en Westkapelle. Eén van de onderdelen van die A11 is het nieuwe tunnelcomplex onder de Dudzelestraat (N374) en de Oostkerkestraat (N376) in Knokke-Heist. Vanaf 1 juni 2015 gaan de werken daar een nieuwe fase in en zal een deel van de Oostkerkestraat (N376) een jaar lang afgesloten worden voor alle verkeer.

Door de afsluiting van de Oostkerkestraat (N374) zal er een omleiding gelden tussen Westkapelle (Knokke-Heist) en Oostkerke (Damme) en de haven van Zeebrugge en Oostkerke. Deze omleiding zal voor de nodige verkeershinder zorgen en geldt van juni 2015 tot juni 2016. Verkeer dat van Oostkerke naar de Natiënlaan (N49) wil, moet omrijden via een tijdelijk aangelegde weg en de Dudzelestraat (N374).

Veilige oversteek voor fietsers

Verkeer dat van de Natiënlaan (N49) naar Oostkerke rijdt, wordt ook omgeleid via deze tijdelijke weg. Bestuurders kunnen aan de tijdelijke weg echter niet meteen links afslaan naar de Westkapellesteenweg, maar moeten eerst keren aan de rotonde ter hoogte van de Heistlaan. Fietsers kunnen hier wel afslaan, voor hen wordt een veilige oversteekplaats voorzien.

Verkeer vanuit Oostkerke naar de haven van Zeebrugge neemt de Leopoldsvaart-Noord, die tijdelijk een eenrichtingsweg wordt, en vervolgens de Havenrandweg-Zuid.

Verkeer vanuit de haven naar Oostkerke wordt omgeleid via de Dudzelestraat (N376), de tijdelijke weg en de Westkapellesteenweg.

(DM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!