Steeds meer vrachtwagenbestuurders overnachten aan op- en afrit A19

Op een gewone zondagvoormiddag voor en achter de brug van de A19 bespeur je de vele 'slapende' vrachtwagens. © ZB
Redactie KW

Wat begin dit jaar begon met een drietal vrachtwagens van één firma is nu wellicht aan het uitgroeien tot een private firmaparking tijdens het weekend. Het zijn vooral vrachtwagens met kentekens van de voormalige Oostbloklanden die er gedurende drie dagen geparkeerd staan en waarbij de bestuurders meestal alles samen plannen.

De zeven vrachtwagens van dezelfde firma die er het afgelopen weekend geparkeerd stonden, deden bij velen wellicht de wenkbrauwen fronsen. Zo waren er bestuurders van gewone wagens die hun voertuig moesten verplaatsen of moeite hadden om hun wagen weg te krijgen van de parkeerstrook voor en na de brug. Het baart vooral zorgen bij de bevolking dat deze mensen er slapen, eten en drinken en eigenlijk alles doen wat inwoners er zeker niet zouden moeten proberen.

Onlangs hadden enkele vrachtwagenbestuurders er zelf niets beter op gevonden om een barbecue te houden aan de op- en afrit. Alhoewel er nog niet echt iets gebeurd is, wordt het veiligheidsgevoel steeds minder sterk. De chauffeurs spreken namelijk enkel hun eigen taal en zijn dus niet aanspreekbaar.

Naar verluidt is ook de opruimdienst van de gemeente niet echt gelukkig met het feit dat ze er veel dingen moeten opruimen tot zelfs in het nabij gelegen Kortekeerbos toe. Ook voor het passerende verkeer en de afritten is de plaatsing van deze vrachtwagens niet echt een aanrader. Wat begon met één vrachtwagenfirma met drie is nu uitgegroeid tot een verzamelplaats waarmee er nu nog een firma bijgekomen is met maar liefst zeven vrachtwagens. Velen vragen zich af of ze soms niet op de parkings van de bedrijven op de Polderhoek kunnen staan. Maar dan zien ze ook met lede ogen aan dat er binnenkort overal zal mogen geparkeerd, gegeten, gedronken en geslapen worden.

Wordt wellicht vervolgd als de diverse overheden geen maatregelen nemen binnen de kortste tijd.

(ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier