Stad Tielt pakt eerste van 60-tal knelpunten voor fietsers aan

Chris Dierckens (arbeider technische dienst), schepen Vincent Byttebier, Jacques Poppe (voorzitter Beweging.net Tielt), Henk Pille (hoofd van de technische dienst) en Marc de Waal (voorzitter van de Tieltse Fietsersbond) zijn tevreden over de aanpak van het eerste knelpunt. © TVW
Redactie KW

In samenspraak met de lokale Fietsersbondafdeling en Beweging.net verdwenen begin deze week zes paaltjes die de doorgang voor fietsers vanuit de Poekebeekbron naar domein Watewy en het speelbos belemmerden.

De helft van de knelpunten kunnen redelijk snel door de eigen technische dienst worden weggewerkt. “Het gaat om ongemakkelijke situaties waaraan fietsers zich ergeren, geen obstakels die hun veiligheid in gevaar brengen“, zeggen schepen van Verkeer en Mobiliteit Vincent Byttebier (CD&V) en hoofd van de technische dienst Henk Pille.

Problemen voor bakfietsen

Na de doorrit ter hoogte van de Poekebeekbron komen de volgende weken onder meer de verbinding Van Zantvoordestraat-Hoogstraat, die tussen de Gierigaardstraat en de parking van woonzorgcentrum Deken Darras en de vermindering van het aantal paaltjes op het kruispunt Ontvangerstraat-Ieperstraat aan bod. “In veel gevallen kunnen gewone fietsen met de nodige moeite wel nog door, maar lukt dat niet voor bakfietsen. Soms is er sprake van te hoge borduren of overhangend groen“, aldus nog schepen Byttebier.

Ook AWV aan zet

Het stadsbestuur trekt geen extra budget uit voor de werken, de financiering komt uit de pot voor het onderhoud van de lokale wegen. Knelpunten op wegen waarvan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beheerder is, worden door het stadsbestuur aangekaart bij het gewest.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier