Sommelier sterrenrestaurant Hertog Jan veroordeeld voor straatrace in Oostende

Redactie KW

De Brugse politierechter heeft Joachim Boudens (33), mede-eigenaar van driesterrenrestaurant Hertog Jan, een rijverbod van 15 dagen en een geldboete van 450 euro opgelegd.

Joachim Boudens werd in Oostende geflitst tijdens een straatrace. De mede-eigenaar ontkent dat hij tegen de quad aan het racen was.

De sommelier werd op 21 april 2013 geflitst bij een bemande snelheidscontrole. Hij reed 99 kilometer per uur langs de Eduard Moreauxlaan in Oostende, terwijl de toegelaten snelheid er slechts 70 bedraagt. Een andere beschuldigde werd op zijn quad aan dezelfde snelheid geflitst. Volgens de politie waren de twee duidelijk tegen elkaar aan het racen. Beide beklaagden houden vol dat ze niet aan het racen waren. Bovendien beweren ze elkaar helemaal niet te kennen.

Betalen voor verkeerskosten

Een jaar geleden kwamen Boudens en zijn restaurant op een veel positievere manier in het nieuws. Toen raakte bekend dat ze voor 25.000 euro deelden in de kosten bij de verkeerswerken aan hun nieuwe restaurant in Zedelgem. Een kruispunt met een gevaarlijke bocht moet er opnieuw aangelegd worden. De nieuwe Hertog Jan opent in principe in het najaar van 2014. De verkeerswerken zijn pas later gepland.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier