Scelta Mobility bevraagt inwoners Oostkamp over mobiliteitsproblemen

Ook in Waardamme werd halt gehouden. © GS
Redactie KW

Mobiliteitsbureau Scelta Mobility gaat – in een heuse Ronde van Oostkemap – de baan op om op het grondgebied van Oostkamp bewoners te bevragen welke mobiliteitsproblemen ze ondervinden.

Het gemeentelijk mobiliteitsplan is toe aan een actualisatie en daarvoor wil de gemeente samen met de burger aan tafel zitten om. Een eerste inspraakmoment was er op 30 januari met adviesraden, verenigingen en aanwezige Oostkampenaars. Op 21 en 22 februari gaat het mobiliteitsbureau Scelta Mobility, onder de naam van de Ronde Van Oostkamp, een toer doen in Oostkamp waarbij ze de mobiliteitssituaties gaan bekijken en waar ze ook een gesprek aangaan met bewoners.

Oostkamp 2030

“Het vorige mobiliteitsplan dateert nog van 2010 en is dringend aan een beetje vernieuwing toe. De grote lijnen zijn wel nog actueel maar er zijn toch een aantal elementen die nog veel beter kunnen om een leefbare en duurzame mobiliteit te verkrijgen”, weet schepen van Mobiliteit Els Roelof te vertellen.

“We vertrekken voor dit plan niet van niets, we hebben de resultaten van Oostkamp 2030. Er is al een parkeerstudie en een studie rond het verkeer in het centrum uitgevoerd maar nu willen we ook de mening kennen van de Oostkampenaar op de straat. Daarom gaat het studiebureau mensen bevragen op verschillende plaatsen binnen de gemeente. Met die resultaten gaan we dan verder aan de slag.”

“Met de Ronde van Oostkamp zijn ook verschillende doelgroepen aangesproken maar gaan de mensen van Scelta Mobility ook naar plaatsen waar dagelijks veel mensen komen, zoals schoolomgevingen, dorpscentra, op de donderdagmarkt van Oostkamp. Nadien zal dan een prioriteitenlijst samengesteld worden door het studie bureau die teruggekoppeld zal worden naar het gemeentebestuur”, besluit Els Roelof. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier