Sas Ooigem opnieuw geopend

GF
Redactie KW

In opdracht van de Vlaamse Waterweg nv en Provincie West-Vlaanderen zijn dit voorjaar de werken gestart aan het sas. Belangrijkste doel van de werken was om de veiligheid voor de zwakke weggebruiker te verbeteren.

“We kunnen officieel melden dat de werken op het brugdek bijna afgewerkt zijn en dat de brug opnieuw zal opengesteld worden voor alle verkeer vanaf vrijdag 12 oktober, op de middag. Vanaf dan kunnen dus zowel fietsers, voetgangers als gemotoriseerd verkeer opnieuw gebruik maken van de brug“, klinkt het in een mededeling.

“Op het brugdek werd een volwaardig fietspad aangelegd (zodat er aan beide zijden voldoende ruimte is voor de zwakke weggebruikers) en het brugdek kreeg een nieuwe asfaltlaag. Ook het kruispunt met de Vaartstraat én de Wielsbeeksestraat paste men aan in het kader van de verkeersveiligheid.”

Bij het rood geschilderde fietspad op de brug dat aan de kant van de Leie ligt, geldt tweerichtingsverkeer zodat de fietsers vanop het jaagpad de Wielsbeeksestraat niet meer hoeven te dwarsen om hun weg te vervolgen.

De omleidingsborden zullen tegen vrijdagmiddag nog niet allemaal verwijderd zijn, onder meer omdat de huidige omleiding via de Schaapdreef en Peter Benoitstraat nog even van kracht blijft. Er moet namelijk nog een klein stuk van de Schaapdreef geasfalteerd worden.

De tweede fase van de werken is ook gestart: de aanleg van een fietsverbinding onder de brug en de aansluiting op het jaagpad. Deze werken zullen geen hinder veroorzaken voor het verkeer dat van of naar Ooigem rijdt.

“Tot slot willen we benadrukken dat de brug over het sas, net als de Wielsbeeksestraat, zich in de bebouwde kom bevindt en dat er dus een snelheidsbeperking geldt van 50 km/u”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier