Ruim één op de vier rijdt 's nachts te snel in Kortrijk, Kuurne en Lendelede

12/10/18 om 14:24 - Bijgewerkt om 14:23

Opvallende resultaten na avond- en nachtcontroles van de politiezone Vlas. In de nacht van donderdag op vrijdag werden maar liefst 186 bestuurders betrapt op te snel rijden, goed voor 26,6 procent van het totale aantal passerende voertuigen.

Ruim één op de vier rijdt 's nachts te snel in Kortrijk, Kuurne en Lendelede

© BELGA

De politiezone Vlas, die Kortrijk, Kuurne en Lendelede omvat, controleerde donderdagavond en vrijdagnacht van 19.15 tot 2.30 uur op vijf verschillende locaties in de zone. Zo stond de flitsauto onder meer opgesteld aan de Koning Albertstraat en de Rijselsestraat in Kortrijk, de Heirweg en de drukke Brugsesteenweg in Kuurne en de Izegemsestraat in Lendelede.

In totaal passeerden net geen 700 voertuigen voorbij de flitscamera, 186 bestuurders reden te snel. Dat komt overeen met maar liefst 26,6 procent. "Opmerkelijke cijfers", zo stelt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. "Om de overlast van de snelheidsovertreders aan de pakken, voeren we ook 's nachts en in het weekend gerichte flitscontroles uit. Alleen door veel en intensief te controleren, wordt de pakkans groter en lopen hardleerse overtreders tegen de lamp. We zullen deze nachtelijke (weekend)controles dan ook systematisch herhalen."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!