Ruim acht procent bestuurders in politiezone Vlas dronken achter stuur

03/12/17 om 13:00 - Bijgewerkt om 18:04

De eerste BOB-wintercampagne van de politiezone Vlas, dat is Kortrijk, Kuurne en Lendelede, leverde meteen slechte cijfers op. 8,6 procent van de gecontroleerde bestuurders zaterdagavond had te veel gedronken. Dat meldt PZ Vlas zondag.

Ruim acht procent bestuurders in politiezone Vlas dronken achter stuur

Zaterdagavond hield de verkeerspolitie 174 bestuurders tegen. © NDZ

Zaterdagavond hield de verkeerspolitie 174 bestuurders tegen. Vijftien daarvan hadden te veel gedronken, goed voor een percentage van 8,6 procent. Zes bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor drie uur, zeven voor zes uur en drie bestuurders moesten meteen hun rijbewijs voor vijftien dagen inleveren.

Er werd op vier plaatsen gecontroleerd om zo de pakkans te verhogen. Nagenoeg alle bestuurders die passeerden werden gecontroleerd. Dat kan dankzij een samplingtoestel dat meteen kan nagaan of een bestuurder alcohol gedronken heeft.

Er werd ook gecontroleerd op snelheid. Van de 595 gecontroleerde wagens reden er 133 te snel, goed voor bijna een kwart van de bestuurders. "In Kortrijk, Kuurne en Lendelede zijn alcohol-, drugs- en snelheidscontroles sowieso het hele jaar door een absolute prioriteit. Maar tijdens de komende eindejaars- en nieuwjaarsperiode zijn extra intensieve en gerichte controles in het kader van de BOB-campagne zeker nodig, want het is de feestperiode bij uitstek. Alleen door veel controles te doen wordt de pakkans groter en lopen hardleerse bestuurders tegen de lamp", zegt burgemeester Francis Benoit van Kuurne.

(NDZ/Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!