Rollegemkapelsestraat in Ledegem wordt aangepakt

Zowel het wegdek als het fietspad zijn ondermaats. © JS
Redactie KW

Het was heel lang een doorn in het oog van het gemeentebestuur en de bevolking, maar nu kwam er eindelijk definitief schot in de zaak van de RollegemKapelsestraat, de verbinding tussen Rollegem-Kapelle en Sint-Eloois-Winkel.

In deze straat is er heel wat wegverkeer en ook vele fietsers gebruiken deze weg om naar de scholen in Lendelede te trekken. Zowel het wegdek als het fietspad zijn ondermaats wat de wegligging en breedte betreft. In verleden werden er al allerlei scenario’s uitgewerkt, maar die werden steeds verworpen.

Nu wil men hier komaf mee maken en zowel het wegdek zelf als het fietspad aanpakken. De wegenwerken zijn nu in een beslissende fase en zouden in twee fases uitgewerkt worden: eerst van het rondpunt van Rollegem-Kapelle tot aan de autosnelweg en daarna de rest tot aan het centrum van Sint-Eloois-Winkel.

Tijdens de gemeenteraad van donderdag werden de werken voor het ondergronds brengen van het elektriciteits- en kabeldistributienet en voor de aanpassing van de openbare verlichting goedgekeurd voor een bedrag van 177.000 euro, exclusief btw. Later zal de rest van de werken ook gebeuren. Er zal verkeershinder zijn, maar die hoopt men op te lossen met alternatieve omleidingen.

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier