Riooldeksels in Passendaalse Molenstraat zorgen voor parkeerverbod

Twee rioolputten werden afgezet en er geldt ook een parkeerverbod tussen de huisnummers 17 en 46. (foto ZB)
Redactie KW

In de Molenstraat in Passendale zijn er klachten over lawaaierige riooldeksels. “De klachten zijn zeker gegrond”, aldus burgemeester Dirk Sioen (#Team8980). N-VA hoopt dat de problemen zo snel mogelijk opgelost worden en wil dat de straat zo mogelijk terug vrijgegeven wordt.

“We hebben het gewest al een paar weken geleden op de hoogte gebracht van deze situatie, maar daarop kwam geen reactie”, aldus burgemeester Dirk Sioen. “We hebben dan maar telefonisch contact opgenomen en donderdag ging ik samen met de verantwoordelijke van het gewest en mensen van onze technische dienst ter plaatse om het te bekijken. De gemeente is verantwoordelijk voor de deksels en het gewest voor de weg. Er moet een oplossing komen, want sommige situaties zijn echt gevaarlijk.”

De burgemeester besliste de straat half af te zetten. Door deze maatregel kan er echter niemand nog parkeren. Dat is nadelig voor de handelaars, want in de straat zijn heel wat winkels gevestigd. “Zonder mogelijkheid om te parkeren halveert de omzet al snel van deze handelaars”, stelt Koen Descheemaeker (N-VA). “In plaats van hard aan te dringen bij de hogere overheid voor een snelle oplossing creëert men zo extra problemen. Niemand is gebaat met dit soort halfslachtige maatregelen. Het schaadt de handelaars. N-VA Zonnebeke dringt dan ook bij de gemeente aan om onmiddellijk de straat weer vrij te geven en harder op tafel te kloppen bij het gewest om de zaak op te lossen.” Burgemeester Dirk Sioen begrijpt de bezorgdheid van de handelaars. “Er moet iets gebeuren”, beseft hij. “Alles zal in het werk gesteld worden om deze problemen zo vlug mogelijk op te lossen. Wellicht kunnen we de hinder beperken door de dringendste werken eerst uit te voeren.”

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier