Reepbrug wordt 60 meter lang en krijgt fietsliften

01/06/18 om 13:37 - Bijgewerkt om 13:35

Eind 2020 gaat in Kortrijk de Reepbrug open. De nieuwe brug zal 60 meter lang zijn en wordt aan beide zijden voorzien van een fietslift.

Laurent Ney, die ook al de Collegebrug ontwierp, zorgde voor het design. "Ook de Reepbrug wordt een beeldbepalende brug in onze stad", stelt burgemeester Vincent Van Quickenborne.

Vijftien jaar na de afbraak (in 2007) zal Kortrijk opnieuw een Reepbrug hebben: stad Kortrijk en De Vlaamse Waterweg (vroegere Waterwegen & Zeekanaal, red.) willen de nieuwe versie eind 2022 openen. Het zal meteen de achtste brug in Kortrijk zijn, maar wel eentje waarvan enkel voetgangers en fietsers gebruik kunnen maken. Het ontwerp is van de hand van Ney & Partners in samenwerking met Arcadis en bureau Omgeving die de wedstrijd won. Er namen acht bureaus uit binnen- en buitenland deel. Laurent Ney is zaakvoerder en ontwierp eerder de Collegebrug, ook al een voetgangers- en fietsersbrug.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!