Profvoetballer Loïs Openda veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs

De aanvaller mocht woensdag invallen in de Champions League-wedstrijd tegen Atletico Madrid. © BELGA
Redactie KW

De Brugse politierechter heeft Loïs Openda (18) veroordeeld tot 1.600 euro boete en een maand rijverbod, beide voor de helft met uitstel, voor het rijden zonder rijbewijs. De beloftevolle aanvaller van Club Brugge kwam op de zitting zijn excuses aanbieden.

Op 22 april zag de lokale politie van Brugge hoe een Mercedes midden op de rijbaan stilstond. De bestuurder trok snel op toen hij de politie in de gaten kreeg. Even later reed hij ook over een strook die enkel bestemd is voor bussen en taxi’s. Tijdens de daaropvolgende controle bleek dat Loïs Openda niet over een rijbewijs beschikte.

Meester Walter Van Steenbrugge legde uit dat het voertuig ter beschikking gesteld was door Club Brugge, maar in principe enkel bestuurd werd door zijn moeder. Die bewuste dag had Openda in het geniep toch zelf de wagen genomen. “Hij wil zich hier vandaag persoonlijk excuseren. De mensen van Club Brugge hebben me verteld dat het een voorbeeldige jongen is. Toen zat hij nog niet vast bij de A-ploeg, maar hij doet het dit seizoen zeer goed.” De jonge aanvaller mocht woensdag zelfs invallen in de Champions League-wedstrijd tegen Atletico Madrid. “Hij heeft dat doelpunt toch niet gescoord?”, reageerde de politierechter.

Geen rode, maar een gele kaart

Ondertussen heeft Openda wel een voorlopig rijbewijs gehaald. De verdediging vroeg om hem voor zijn jeugdzonde niet met een rode, maar met een gele kaart te bestraffen. “Ik wil me excuseren voor wat ik gedaan heb. Het was een dommigheid“, zei de voetballer zelf.

De politierechter veroordeelde Loïs Openda voor het rijden zonder rijbewijs uiteindelijk tot 1.600 euro boete en een maand rijverbod, beide voor de helft met uitstel. Voor de verkeersinbreuken kreeg hij een boete van 160 euro opgelegd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier