Proefproject tegen sluipverkeer schetst problematiek: ruim 400 overtredingen in 1 maand

Redactie KW

De drie digitale vrachtwagensluizen met ANPR-camera’s die vorige maand ingezet werden tegen sluipverkeer, doen volgens politiezone Vlas hun werk. In Kortrijk, Kuurne en Lendelede liep op één maand tijd maar liefst 429 vrachtwagenbestuurders tegen de lamp.

Voor de aanpak van het sluipverkeer door vrachtwagens in de woonkernen van Kortrijk, Kuurne en Lendelede, investeerden de drie burgemeesters en de schepenen van Verkeer en Mobiliteit, samen met de Politiezone Vlas in drie digitale en verplaatsbare vrachtwagensluizen.

Op maandag 10 september ging het project van start, dinsdag 9 oktober werd het afgesloten. Aan de Driekerkenstraat en Overzetweg in Bissegem/Kortrijk lag het aantal overtredingen het hoogst (209). Aan de Sint-Katriensesteenweg – het kruispunt met de drukke Brugsesteenweg – liepen 197 vrachtwagenbestuurders tegen de lamp. In de Hulstemolenstraat in Lendelede tenslotte werden 23 chauffeurs betrapt.

Alle overtreders kregen een boete van 58 euro in de bus. Nu het proefproject afgelopen is, volgt een grondige evaluatie van de resultaten en bekijkt het politiecollege de mogelijkheden om het project te verlengen en de vrachtwagensluizen op andere locaties in Kortrijk, Kuurne en Lendelede in te zetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier