Proefopstelling met extra verkeersremmer in Kanegemstraat ter discussie in raad van Tielt

Veerle Vervaeke bracht de extra wegversmalling in de Kanegemstraat ter sprake. © WME
Redactie KW

Sinds enkele weken heeft de Kanegemstraat in Kanegem er een extra wegversmalling bij. “Maar die staat zo dicht bij een ander dat bewoners nauwelijks nog van hun oprit geraken”, zei oppositielid Veerle Vervaeke (Open VLD) in de Tieltse gemeenteraad van donderdagavond.

Het vorige stadsbestuur plaatste een wegversmalling nabij het kruispunt van de Kanegemstraat met de Nagelstraat, maar het nieuwe bestuur vond dat die de snelheden nog te weinig reduceerde en liet een bijkomend obstakel plaatsen. “Maar staat dat niet veel te dicht?” vroeg Veerle Vervaeke zich af in de gemeenteraad. “Automobilisten die vanuit de richting Tielt de eerste wegversmalling hebben genomen blijven links rijden om vlotter de tweede te nemen.” Dat kan toch niet de bedoeling zijn, vond ze.

Proefopstelling

Volgens schepen van Verkeer en Mobiliteit Vincent Byttebier (CD&V) is het een proefopstelling en zal die ergens in de zomer worden geëvalueerd. “We voeren zo een ingreep niet zomaar door, daar gaat ook overleg met de politie aan vooraf.”

Een tweetal maanden geleden moest even verderop een wegversmalling vlakbij de Kanegemse basisschool De Wijzer nog worden aangepast omdat flexibele paaltjes, die deel uitmaken van de constructie, keer op keer aan flarden werden gereden.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier