Privébewaking op snelwegparkings van start na incidenten met transmigranten

13/02/18 om 19:49 - Bijgewerkt om 19:48

De privébewaking op snelwegparkings is dinsdagavond van start gegaan. Dat bevestigt minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA).

Privébewaking op snelwegparkings van start na incidenten met transmigranten

Minister Jambon kondigde eerder al aan dat de bewaking op snelwegparkings zou worden opgeschroefd, na incidenten met transmigranten op onder meer de parkings langs de E40 in Groot-Bijgaarden en Jabbeke.

De aanbestedingsprocedure is nu afgerond: de bewakingsfirma FACT-groep is dinsdagavond rond 18 uur gestart met de patrouilles op parkings. Dat zijn er elke nacht vijf, eender waar in het land. Het is de federale politie die op basis van een risicoanalyse bepaalt welke parkings extra bewaakt worden. Dat kunnen er dus elke nacht andere zijn, en de teams kunnen ook doorheen de nacht verplaatst worden. Als er problemen opduiken, verwittigen de bewakingsagenten de politie die dan kan tussenkomen.

De parkings worden elke nacht bewaakt van zonsondergang tot zonsopgang, van 18 uur tot 6 uur ongeveer. De opdracht blijft volgens het kabinet-Jambon "lopen zolang het nodig is". Ook de controles van politie op snelwegparkings naar aanleiding van de problematiek met transmigranten, gaan voorlopig door.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!