Politiezone Vlas flitst ruim 1.500 bestuurders tijdens 6 Uren van Kortrijk

Redactie KW

Afgelopen weekend vond in Kortrijk en omgeving de rally ‘6 Uren van Kortrijk’ plaats. De politiezone Vlas hield met vier flitsvoertuigen zowel op zaterdag 25 als zondag 26 november intensieve snelheidscontroles rond het parcours en in het stadscentrum. Vier chauffeurs zijn hun rijbewijs een tijdje kwijt.

De flitsers van de zone Vlas stonden opgesteld op verschillende locaties rond het rallyparcours en in het stadscentrum. Zo kwamen ondermeer de Bergstraat in Aalbeke, de Kwabrugstraat en Tombroekstraat in Rollegem en de Pottelberg in Marke aan bod. Ook in de zone 30 en op de E403 werd intensief geflitst.

In totaal werden op twee dagen maar ruim 18.600 voertuigen gecontroleerd, 10.345 op zaterdag en 8.286 op zondag. Zaterdag reden 902 bestuurders te snel (8,7 procent), op zondag 653 (7,9 procent). Meer dan 1.500 chauffeurs liepen dus tegen de flitslamp. Voor vier snelheidsovertredingen zal het rijbewijs van de bestuurder ingetrokken worden.

Naast snelheidscontroles werden ook heel wat parkeerovertredingen vastgesteld. De politie diende maar liefst 42 pv’s voor parkeren op het voetpad, het fietspad of in een verboden zone op te stellen. Zaterdagmorgen tot slot moest een zestigtal wagens getakeld worden zodat de servicezone kon worden vrijgemaakt voor de rallyteams.