Politie-actie in De Haan en Bredene brengt bijna 14.000 euro in het laatje

09/02/19 om 22:28 - Bijgewerkt om 22:28

De politie van Bredene/De Haan heeft gisteren in de namiddag en avond samen met de Douane & Accijnzen en de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) gezamenlijke verkeerscontroles met interceptie uitgevoerd langs de Koninklijke Baan in De Haan en langs de Prinses Elisabethlaan in Bredene.

Politie-actie in De Haan en Bredene brengt bijna 14.000 euro in het laatje

Daarbij werden zo'n 850 voertuigen door Douane & Accijnzen en VLABEL gescand en door de politie op snelheid gecontroleerd. Als er op basis van de nummerplaat iets opvallends werd vastgesteld, pikten motorrijders van de politie of de douane het betreffende voertuig op en begeleidden het naar de controleplek.

Op die manier kon 13.715 euro aan openstaande Vlaamse en federale belastingen geïnd worden. Daarbij waren onder andere onbetaalde verkeersbelastingen en penale boetes. Een voertuig werd door VLABEL getakeld omdat de bestuurder de openstaande betaling van 1.010 euro niet kon voldoen. 72 voertuigen reden te snel, 3 bestuurders hadden te veel gedronken.

Daarnaast werden 12 boetes onmiddellijk geïnd voor allerlei verkeersinbreuken. Verder werden 9 processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven wegens het niet kunnen vertonen van een geldig verzekeringsbewijs en de leesbaarheid van de nummerplaat.

Het is niet de eerste keer dat de politie van Bredene/De Haan samenwerkt met andere overheidsdiensten voor controles. "Wij zijn grote voorstanders hiervan. We hebben dit reeds gedaan in het verleden en zullen dit zeker nog doen in de toekomst. Het is een win-winsituatie voor alle deelnemende diensten. Door de krachten te bundelen kunnen we allemaal veiliger, doelgerichter en efficiënter werken."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!