Perrons en roltrappen station Waregem worden aangepakt

© BELGA
Redactie KW

Het stadsbestuur kreeg bevestiging van de federaal Minister van Mobiliteit dat er voor het Waregemse treinstation 1 859 406 euro is voorzien.

Hiermee worden in de komende jaren de perrons en roltrappen vernieuwd. Het stadsbestuur is zeer tevreden met deze schriftelijke toekenning. Het is een eerste stap in de richting van een hopelijk volledige vernieuwing van het station, die op een doorsnee werkdag tussen de 2.000 en 3.000 reizigers telt.

De federale regering wil massaal investeren in de Belgische spoorwegen. Na de goedkeuring van onder andere de meerjareninvesteringsplannen 2018-2020 van de NMBS en Infrabel garandeert de regering 6,3 miljard euro investeringen. Daarmee wil de regering en de minister investeren in nieuwe treinen, beter onthaal in de stations, een vlottere toegankelijkheid, voltooiing GEN (Gewestelijk Expresnet), kwaliteit van dienstverlening…

Het stadion van Waregem behoort tot de projecten die in de meerjareninvesteringsplannen van de spoorwegondernemingen zijn opgenomen. De details van de investeringen, ook de mogelijke timing, zijn momenteel nog niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier