Parking Kortrijk Weide deels afgesloten vanaf 26 mei

Het schuurtje wordt volgende week afgebroken. © GF
Redactie KW

De werken op campus Kortrijk Weide starten volgende week. Daarom wordt een deel van de parking daar afgesloten.

Op dinsdag 26 mei al wordt begonnen met de afbraak van het schuurtje, bekend omdat het vol graffiti staat. Daarvoor wordt een perimeter ingesteld en zal een deel van de parking niet meer te gebruiken zijn.

Op maandag 1 juni starten bovendien de werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe CVO (centrum voor volwassenenonderwijs. De aannemer zal gedurende 14 dagen een grote zone afbakenen, waardoor er enkel nog een deeltje parking zal zijn aan de kant van de rotonde Meersstraat. Die parking zal wel via de Magdalenastraat te bereiken zijn. Eens de werfzone is afgebakend, zal er opnieuw meer parking beschikbaar zijn.

Parking Haven

Op 1 juli, tot slot, start Parko met de aanleg van een tijdelijke parking op een terrein tussen de Botenkopersstraat en de Havenkaai. Die parking moet tegen 1 oktober af zijn, want vanaf dan zal Parking Appel volledig onbereikbaar zijn. De tijdelijke parking, die de naam Parking Haven krijgt, zal 252 plaatsten tellen. In tegenstelling tot Parking Appel wordt Parking Haven betalend, met het eerste uur gratis en 2,5 euro voor een hele dag parkeren. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier