Parkeerplaats voor mindervaliden in Zwevegem onbruikbaar na werken Proximus

24/01/18 om 20:22 - Bijgewerkt om 20:21

In Zwevegem is er al weken een parkeerplaats voor mindervaliden onbruikbaar na werken in opdracht van Proximus

Parkeerplaats voor mindervaliden in Zwevegem onbruikbaar na werken Proximus

In september vorig jaar werden in opdracht van Proximus werken uitgevoerd in de Otegemstraat. Een onderaannemer moest het voetpad over een afstand van zo'n 100 meter opbreken om er een kabel te kunnen leggen.

Na de werken moest diezelfde onderaannemer alles mooi te herstellen, maar daar liep het grondig fout. Bart Colson, CD&V-raadslid en tevens handelaar in die Otegemstraat, vroeg aan de verantwoordelijke schepen uitleg over het uitblijven van het deftig herstellen van het voetpad en de parkeerstrook. Hij hekelde vooral het feit dat een parkeerplaats voor mindervaliden meer lijkt op een maanlandschap.

Delen

Een deel van het voetpad zelf kan nog niet hersteld worden omdat er geen tegels voorradig zijn

Schepen van Openbare Werken, Marc Desloovere (SP.A) erkent de problemen en zegt daarmee ook niet gelukkig te zijn. "Een deel van het voetpad zelf kan nog niet hersteld worden omdat er geen tegels voorradig zijn.", althans dat is de uitleg van de onderaannemer. "Dit neemt niet weg dat de kasseitjes op de parkeerstrook wel al kunnen gelegd worden. Maar hier krijgen we steeds te horen dat er te weinig volk is of men een andere opdracht moet uitvoeren."

De schepen zegt dat hij al meermaals contact opnam met de verantwoordelijken binnen Proximus, maar dat men daar niet geneigd is om veel aan de zaak te veranderen. "Zelf kunnen we er ook niet veel aan doen, want dat zou een teken zijn naar de andere nutsbedrijven dat ze na bepaalde werken de zaak niet meer moeten in orde brengen en dat de gemeente het wel zal doen. En dat kan geenszins de bedoeling zijn."

(GVH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!