Parkeer Plus Zorg helpt zorgverstrekkers in Nieuwpoort aan een parkeerplaats

11/01/18 om 21:45 - Bijgewerkt om 21:44

Zorgverstrekkers die op huisbezoek gaan bij hun patiënten vinden niet altijd een parkeerplaats dicht bij de patiënt en verliezen daardoor vaak kostbare tijd met het zoeken naar een vrije parkeerplaats. Het project 'Parkeer Plus Zorg' wil deze zoektocht naar een parkeerplaats makkelijker maken.

Parkeer Plus Zorg helpt zorgverstrekkers in Nieuwpoort aan een parkeerplaats

Verplegers, huisartsen, kinesitherapeuten in Nieuwpoort kunnen dankzij het systeem van 'Parkeer Plus Zorg' voortaan tijdelijk parkeren voor een privégarage mits toestemming van de eigenaar. Via een sticker 'P + Z' kan een inwoner van Nieuwpoort of deelgemeente aan een zorgverlener duidelijk maken dat die tijdens een huisbezoek voor zijn/haar garagepoort of inrit mag parkeren. Inwoners kunnen de stickers aanvragen via het Infopunt Welzijn in het Sociaal Huis.

De zorgverstrekker maakt zich kenbaar door een 'P+Z'-kaart achter de voorruit van de wagen te leggen. Daarop staat ook een gsm-nummer, waar de eigenaar van de garage naar kan bellen als hij/zij dringend weg moet. De kaart kan enkel aangevraagd worden door zorgverstrekkers die beschikken over een RIZIV-nummer of erkenning als zorgkundige door de Vlaamse Overheid en een geldige stedelijke parkeerkaart voor zorgverstrekkers. Zo kan misbruik van de kaart vermeden worden. De 'P+Z-kaart' is te verkrijgen bij het parkeerbedrijf Parking Partners.

OCMW-voorzitter Frans Lefevre reageert alvast enthousiast: "In de Nieuwpoortse binnenstad en in de badplaats is het, vooral tijdens de zomerperiode, vaak moeilijk om een parkeerplaats te vinden. Daardoor raken zorgverstrekkers minder vlot bij hun patiënten en daar moest iets aan gebeuren. Het initiatief van 'Parkeer Plus Zorg' kwam tot stand dankzij de stedelijke gehandicaptenraad van Nieuwpoort en staat nu nog in zijn kinderschoenen. Ik hoop dat er zoveel mogelijk Nieuwpoortenaars zelf initiatief nemen en spontaan een parkeerplaats aanbieden. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om de zorg dichter bij de zorgbehoevenden te brengen."

Nursingbegeleidster Nele Ghesquière van het Wit-Gele Kruis staat ook volledig achter het initiatief. "Het is niet altijd even gemakkelijk om een parkeerplaats in Nieuwpoort te vinden. Daardoor verliezen wij dagelijks heel wat kostbare tijd. Dankzij 'Parkeer Plus Zorg' zullen we meer tijd hebben die we aan onze patiënten kunnen besteden en zullen we bovendien met minder tijdsdruk en stress te kampen hebben. Dankzij het project verhoogt niet alleen het comfort van de zorgverlener, maar ook die van de patiënt. Doordat wij makkelijker en sneller een parkeerplaats vinden, kunnen wij onze patiënten sneller behandelen en een nog betere zorg aanbieden."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!