Ouderraad Sint-Lodewijkscollege viseert minister: “Vlot verkeer belangrijker dan veiligheid van kinderen”

Redactie KW

Bij de ouderraad van het Sint-Lodewijkscollege, de school waar Yamen (6) exact een jaar geleden stierf aan de schoolpoort, blijven ze ijveren voor een slim verkeerslicht aan de oversteekplaats.

“We zijn uiteraard blij dat de school en de stad Brugge actie hebben ondernomen om de schoolomgeving veiliger te maken. In tegenstelling tot minister Ben Weyts (N-VA) leveren zij wél concrete inspanningen. De minister lijkt ons inziens meer begaan met het auto- en vrachtverkeer dan met de veiligheid van onze kinderen“, zeggen Matthias Van den Bussche en Joke Van Gelder.

In het verleden vroeg schooldirecteur Marc Slosse al verschillende keren naar de mogelijkheid van een slim verkeerslicht. Keer op keer botste hij op een ‘njet’ van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Een beslissing die bij de ouderraad van de school onverklaarbaar is. “We zijn opgelucht dat er ‘s ochtends een agent en gemachtigd opzichter aan de schoolpoort staat. Maar ‘s middags en ‘s avonds blijft het even gevaarlijk. Het verbrede zebrapad is daarbij geen echte oplossing. We merken nu al dat er gewenning optreedt bij de bestuurders en ze stoppen óp het zebrapad“, zeggen Matthias en Joke. Daarbij halen ze zwaar uit naar minister Weyts. “Hij lijkt meer begaan met het auto- en vrachtverkeer in de omgeving dan met de veiligheid van onze kinderen. Nogmaals: we willen niet alleen voor, maar ook ná school een oplossing. De beste oplossing is en blijft een verkeerslicht. Alleen dan kan de veiligheid op elk moment van de dag verhoogd worden. Een hoge kostprijs? Ik denk dat elke ochtend een agent aan de schoolpoort plaatsen ook niet goedkoop is”, besluit Matthias Van den Bussche. De ouderraad benadrukt wel dat ze tevreden zijn met de inspanningen die de schooldirectie en Brugs stadsbestuur ondernemen om tot een veiligere schoolomgeving te komen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier