Opnieuw zwaar verstoord treinverkeer op tweede stakingsdag

11/07/18 om 08:14 - Bijgewerkt om 08:12

Ook op de tweede dag van de staking van de Onafhankelijke Vakbond van het Spoorwegpersoneel (OVS) is het treinverkeer ernstig verstoord. Dat meldt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman.

Opnieuw zwaar verstoord treinverkeer op tweede stakingsdag

Ongeveer één trein op de drie rijdt. Wie de trein wil nemen, raadpleegt het best de routeplanner. Opnieuw geldt een minimale dienstverlening, maar die ziet er anders uit dan dinsdag. De staking duurt nog tot donderdag 3 uur.

"Afgezien van enkele treinen rijden alle treinen die gepland waren in de minimale dienstverlening", zegt Temmerman. In die alternatieve dienstregeling wordt gefocust op de ochtend- en avondspits, en vooral op de IC-treinen die de grote steden met elkaar verbinden.

Net als woensdag rijden er, ondanks het mooie weer, geen extra treinen naar de kust. Naar het festival van Dour, dat woensdag start, zijn wel extra treinen ingelegd. Maar ook daar raadt Temmerman festivalgangers aan de routeplanner te raadplegen.

De Onafhankelijke Vakbond van het Spoorwegpersoneel (OVS) legde sinds dinsdagochtend 3 uur voor 48 uur het werk neer uit onvrede met de manier waarop het beroep van treinbestuurder heropgewaardeerd zou worden.

Volgens de vakbond komt die heropwaardering in de realiteit voor het merendeel van de treinbestuurders neer op een verlies aan inkomsten en een hogere productiviteit. Het Autonoom Syndicaat van TreinBestuurders (ASTB) en de nieuwe spoorbond Metisp-Protect sloten zich bij de actie aan. Dat gebeurde nadat HR-Rail - de juridische werkgever van de spoorwegen - hun respectievelijke stakingsaanzeggingen had verworpen.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!