Opnieuw uitstel voor geluidsschermen langs N31 in Sint-Andries

Andries Neyrinck, voorzitter van het Bloemendaele Comité dat in naam van de omwonenden al jaren voor de geluidsmuren pleit, steekt zijn ergernis niet onder stoelen of banken. © WK
Redactie KW

Federaal parlementslid Franky Demon (CD&V) hekelt het nieuwe uitstel voor de plaatsing van geluidsmuren langs de N31 in Sint-Andries. “Er was beloofd dat de werken in 2018 van start zouden gaan. Maar uit het antwoord op de schriftelijke vraag van mijn Vlaamse collega Martine Fournier, blijkt die timing niet langer te kloppen”, laat hij weten. De werken zijn zelfs nog niet aanbesteed.

“Momenteel loopt er een overleg met de nutsmaatschappijen. De vertraging is volgens minister Ben Weyts te wijten aan het feit dat, op de plaatsen waar de geluidsschermen moeten komen, kabels en leidingen in de ondergrond liggen. Maar dat is al langer bekend: vreemd dus dat het overleg zo lang op zich liet wachten”, klinkt het bij Franky Demon.

De geluidsschermen zouden er komen aan weerszijden van de N31 tussen de Legeweg en de Koningin Astridlaan, en specifiek ter hoogte van de Zandstraat. Ook aan de westkant van de N31, ten zuiden van de al geplaatste geluidsschermen aan de Tillegembrug, zouden nog bijkomende geluidsmuren geplaatst worden.

“Onbegrijpelijk”

Ook Andries Neyrinck, voorzitter van het Bloemendaele Comité, is zeer misnoegd. “Vlaams parlementslid Bart Caron heeft daarover óók een schriftelijke vraag ingediend waarin hij meer duidelijkheid vraagt over de werken. Daar moet nog deze week een antwoord op komen”, zegt hij.

Andries Neyrinck diende jaren geleden al een petitie in voor de geluidsmuren. “De Vlaamse overheid en het Agentschap Wegen en Verkeer hebben genoeg tijd gehad om dit te bestuderen. Onbegrijpelijk dus dat de aanbesteding nu nog niet eens werd gegund. Zelf krijg ik bijna dagelijks vragen over de geluidsschermen. Veel inwoners, en zeker zij uit de achterliggende woonwijken, zitten daar echt op te wachten.” (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier