Openbaar vervoer in Langemark-Poelkapelle onder druk

Redactie KW

De volledige gemeenteraad schaarde zich achter een motie, waarin aan De Lijn garanties gevraagd wordt om de mobiliteit van inwoners in de landelijke gebieden blijvend te verzekeren.

“We hebben cijfers doorgestuurd van metingen aan de halte van het asielcentrum. Door zijn behoorlijk wat opstappers. Maar van de Lijn kregen we geen reactie”, zegt schepen Lieven Vanbelleghem (CD&V).

Voor Luc Vandamme (Proo!) is het duidelijk dat de gebruiker geen stem in het debat heeft. “De lijn 95 doet de Madonna niet meer aan en de gebruikers moeten maar hun plan trekken. Schoolkinderen met een abonnement krijgen geen tussenkomst. Ouders of grootouders moeten inspringen. Ik stel voor dat de N-VA naar haar minister Weyts trekt om deze problemen eens aan te kaarten.”

Ook de N-VA maakt zich zorgen. Peter Vantomme: “Er is een goede basisinfrastructuur nodig, pas dan kan sprake zijn van vervoer op maat.” “De optie van de Lijn, gedragen door minister Weyts, om te werken met taxi’s is goed voor vervoer tussen ywee punten. Niet om een persoon van Langemark naar Zonnebeke te brengen en van daaruit verder moet met de bus. Dat is een stap teveel”, kwam Lieven Vanbelleghem tussen.

Jean-Marie Callewaert (SP.A) vroeg zich waarom de gemeenten van de Westhoek zelf geen studie maken om de noodzaak aan openbaar vervoer te ondersteunen.

(PCO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier