Oostendse luchthaven: passagiers in de lift, nog meer vracht gezocht

24/11/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 23/11/17 om 14:58

De luchthaven van Oostende stevent voor 2017 af op een mooie stijging van het aantal passagiers, maar niet echt op een groei van de vracht. Privé-uitbater Egis en partners zijn bezig aan een investeringsprogramma van alles samen zo'n 6 miljoen euro en maakten op de luchthavens van Antwerpen en Oostende in 2016 winst. Ceo Marcel Buelens pleit intussen voor een halte van de Kusttram voor de deur van de luchthaven.

Op 1 november 2014 werd de uitbating van de luchthavens van Oostende en Antwerpen overgenomen door het Franse Egis, onder de leiding van Marcel Buelens. Drie jaar na de overname door de privépartner blijkt een duidelijke stijging van het aantal passagiers op de Oostendse luchthaven, maar nog niet echt van het vrachtvervoer. Dat is nochtans van belang voor het financiële evenwicht, omdat vracht de luchthaven meer opbrengt dan passagiers, zegt onder meer burgemeester Johan Vande Lanotte van Oostende.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!