Oostende wil een parking voor kampeerauto’s op domein Raversijde

© GLO
Redactie KW

De provincie West-Vlaanderen werkt momenteel aan een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor de site Raversyde. Het Oostendse stadsbestuur vraagt om de aanleg van een mobilhome parking mee te nemen als denkpiste.

Momenteel wordt er gewerkt aan de opmaak van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Raversyde, op initiatief van de provincie West-Vlaanderen. De verschillende functies en doelstellingen worden afgewogen. Het stadsbestuur heeft de planopties goedgekeurd en vraagt bijkomend om de ruimte voor een mobilhome parking mee op te nemen als denkpiste.

“Motorhomes worden altijd maar populairder”, zegt bevoegd schepen Kurt Claeys (Open VLD). “Reizen met een camper betekent vrijheid. Vandaag hebben mobilhomes in Oostende echter enkel een plek in een camping. De stad gaat dus, zoals bepaald in het bestuursakkoord, actief op zoek naar geschikte locaties voor kampeerauto’s. Nu de provincie een nieuw plan maakt voor de site Raversyde, vragen we om de optie om ruimte te voorzien voor een mobilhome parking te overwegen.”

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier