Oostduinkerke plant 'dorpspromenade' met aandacht voor groen en veiligheid

08/02/18 om 21:57 - Bijgewerkt om 21:56

Donderdagavond werd het voorstel voor de toekomstplannen voor Oostduinkerke-Dorp, meer bepaald de zone tussen de Dorpsstraat en het sportpark, verder toegelicht.

Oostduinkerke plant 'dorpspromenade' met aandacht voor groen en veiligheid

Samen met een externe ontwerper werd, door middel van ontwerpend onderzoek, afgetast wat de mogelijkheden zijn binnen deze zone. Hierbij werd ook rekening gehouden met de vragen van diverse betrokken actoren.

Centraal in het plan staat een verruiming van het openbaar domein van de Dorpsstraat. Door de creatie van een lineair park, een dorpspromenade, kan het openbaar domein kwalitatief ingericht worden als een groene ruimte waarin bijvoorbeeld ook parkeervoorzieningen, een wandelpad,... geïntegreerd kunnen worden. De huidige rijweg kan ook veiliger ingericht worden met o.a. bredere voetpaden en veilige fietspaden.

Het project biedt ook opportuniteiten om een sterkere relatie tot stand te brengen tussen het dorpsgebeuren en het sportpark. Dit kan door de realisatie van alleenstaande gebouwen met een compactere footprint, die opschuiven richting sportpark, en waartussen inkijk en wandeldoorsteken voorzien kunnen worden.

Van 8 februari tot 8 april 2018 liggen de documenten nog ter inzage op het gemeentehuis. De documenten zijn ook digitaal raadpleegbaar via www.koksijde.be/grupoostduinkerkedorp en op de site zelf, ter hoogte van de groenzone aan de BKO, zullen er infozuilen staan met meer duiding over het voorstel van de plannen.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!