Ook Beernem heeft voortaan een elektrische laadpaal (en er volgen er nog)

09/02/18 om 20:58 - Bijgewerkt om 20:57

Eandis plaatste een eerste elektrische laadpaal aan sporthal 'Den Akker' in Oedelem. Later op het jaar zal er nog een tweede paal geplaatst worden aan het ontmoetingscentrum "De Kleine Beer". Daarna komt Sint-Joris aan de beurt.

Ook Beernem heeft voortaan een elektrische laadpaal (en er volgen er nog)

De Vlaamse Regering wil het gebruik van elektrische wagens aanmoedigen. Omdat publieke laadpalen op belangrijke bestemmingen een goede aanvulling zijn op thuisladen en laden op het werk, hebben de Vlaamse Overheid en netbeheerders Eandis en Infrax samen een spreidingsplan opgemaakt voor 2.500 bijkomende publieke laadpalen (5.000 laadpunten). De beste locaties voor nieuwe laadpunten zijn carpoolparkings, kantoorgebouwen, handelscentra, mobiliteitsknopen en plaatsen voor vrijetijdsbesteding.

Volgens schepen van milieu Claudio Saelens (CD&V) is het een goede zaak dat de eerste laadpaal op het grondgebied van Beernem in gebruik kan genomen worden. Om de doelstelling van het burgemeestersconvenant te halen (20 percent CO2-reductie op ons grondgebied tegen 2020) is het nodig dat er wordt ingezet op elektrische auto's die rijden op stroom uit hernieuwbare bronnen. Elektrische auto's stoten ook minder of geen stoffen uit die schadelijk zijn voor onze gezondheid. Op korte termijn wordt er een tweede laadpaal geplaatst in de omgeving van het ontmoetingscentrum "De Kleine Beer".

Ook voor schepen van mobiliteit Jos Sypré (CD&V) is dit een belangrijke stap vooruit in de uitrol van een duurzame mobiliteit. Als we willen overstappen naar elektrisch rijden, dan is het belangrijk dat er voldoende laadpalen aanwezig zijn op het grondgebied van de gemeente. De parkeerplaatsen ter hoogte van deze laadpaal zullen voorbehouden worden voor elektrische wagens. Per laadpaal worden twee parkeerplaatsen voorbehouden.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!