Nieuwe tunnel onder de spoorweg ingereden in Brugge

Redactie KW

Zondagnamiddag werden in Brugge de nieuwe fietsers- en voetgangerstunnels onder de sporen en de brugjes over de vesting aan de Boeverie ingereden. Ze vormen het sluitstuk in de realisatie van een volledig nieuw fietstracé.

“Via de nieuwe brugjes kunnen fietsers nu ongestoord in één beweging vanuit Sint-Michiels tot op de Markt rijden. En dat de fietsers nu niet meer door dezelfde tunnel moeten als het gemotoriseerde verkeer, is overigens ook geen overbodige luxe: tijdens de ochtendspits reden er in een uur tijd meer dan 900 fietsers door het viaduct”, zegt burgemeester Renaat Landuyt.

Aan het einde van de nieuwe brugjes, op het kruispunt met de Consciencelaan en de Boeveriestraat, werd een verhoogd fietspad aangelegd dat de overstekende fietser voorrang geeft. Leuke bijkomstigheid: net als met de nieuwe fietsersbrug over de Oostendse Vaart mag iedereen voor de brug over de vestinggrachten meezoeken naar een passende naam. Je kan daarvoor ofwel gebruikmaken van het invulformulier in de suggestiebox ter plaatse, ofwel je suggesties doorgeven via de website van de stad (tot 21 mei).

(WK – foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier