Nieuwe Steenbruggebruggen moeten Brugse mobiliteitsknoop ontwarren

17/11/17 om 12:24 - Bijgewerkt om 13:24

De verouderde Steenbruggebrug over het kanaal Gent-Oostende in Brugge wordt vervangen door twee gloednieuwe bruggen: een vaste, hoge brug voor het wegverkeer en een beweegbare, vlakke brug voor fietsers en voetgangers. "We gaan 10,5 miljoen euro investeren in een structurele oplossing voor de huidige problemen", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts.

De sterk verouderde Steenbruggebrug is een van de grootste knelpunten voor de mobiliteit in de zuidelijke rand van Brugge. De beperkte doorvaarbreedte en het feit dat de brug gelegen is vlakbij een moeilijke bocht zorgen ervoor dat de Steenbruggebrug een flessenhals is voor de scheepvaart op het kanaal Gent-Oostende. De ophaalbrug ligt bovendien pal op de belangrijke verbindingsweg tussen Brugge en Oostkamp: het wegverkeer moet bij elke doorvaart lam gelegd worden. De kruispunten met aansluitende wegen zijn ook nog eens complex en onveilig.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!