Nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke krijgt vorm

20/11/17 om 13:52 - Bijgewerkt om 16:15

In het kader van Seine Schelde Vlaanderen onderging Kortrijk de voorbije vijftien jaar enkel grootschalige infrastructurele werken. De waterwegen in de regio werden aangepast om schepen met een groter laadvermogen een vlotte doorgang te verlenen. Een van de te lage bruggen, tussen Bissegem en Marke, wordt in dat kader binnenkort aangepakt. Maandag stelde Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) het voorontwerp van de nieuwe brug voor.

De werken in Bissegem en Marke zijn maar één onderdeel van het grootscheepse binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen. Die aanpak van de Leie en omgeving, die steun geniet van de Europese Unie, wil van de binnenvaart een sterker initiatief maken voor het goederenvervoer op de weg. Om schepen met drie lagen containers door te laten moeten bruggen een vrije doorvaarthoogte hebben van minstens 7 meter. De brug die Bissegem en Marke met elkaar verbindt, is met haar huidige 5,30 meter te laag. Om aan de noden tegemoet te komen, moet die dus aangepakt worden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!