Nieuwe laadpaal voor elektrische auto’s in Moerkerke

Stockimage © VisualHunt
Redactie KW

Op de parkeerplaats van het sportpark en het administratief centrum in Moerkerke is een laadpaal voor elektrische voertuigen geplaatst. Het is de tweede laadpaal die stad Damme op haar grondgebied liet installeren. Door het plaatsen van voldoende laadpalen wil de stad het gebruik van elektrische wagens stimuleren.

“Zowel volledig elektrische wagens als stekkerhybrides kunnen opladen aan de nieuwe laadpaal”, verduidelijkt schepen voor milieubeleid Bart Desutter. “We kozen voor deze plek omdat de bestuurder zijn wagen kan opladen tijdens het sporten of tijdens een bezoek aan het administratief centrum.”

Het staat vast dat het aantal elektrische voertuigen de volgende jaren aanzienlijk zal toenemen. Vanaf 2020 zullen veel autoconstructeurs met nieuwe, aantrekkelijke elektrische modellen uitpakken. Dat doen ze om de gemiddelde CO2-uitstoot van hun autogroep te verlagen. Alleen dan kunnen ze voldoen aan de nieuwe, strengere Europese uitstootnormen voor het broeikasgas CO2. De constructeurs willen meer elektrische wagens verkopen om hoge boetes te vermijden.

“Meer mensen zullen binnenkort elektrisch rijden, dat is goed voor een betere luchtkwaliteit en om de klimaatdoelstellingen te halen”, zegt schepen Bart Desutter. “Wij willen als stad klaar zijn om hen te onthalen als ze buitenshuis hun auto willen opladen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier