Nieuwe fietsenstalling station Oostende open vanaf 10 augustus

© NMBS
Redactie KW

Op 10 augustus wordt de nieuwe, ondergrondse fietsenstalling aan het station van Oostende, rechts van de ingang van het station, in gebruik genomen.

Treinreizigers die met de fiets naar het station Oostende komen, kunnen vanaf 10 augustus hun fiets veilig en comfortabel parkeren in de etagerekken van de nieuwe overdekte fietsenstalling onder het stationsplein. De bovengrondse rekken worden vanaf 13 augustus rij per rij gedemonteerd en verhuizen gefaseerd naar de ondergrondse fietsenstalling. In de nieuwe, ruime fietsenstalling is tegen eind augustus plaats voor in totaal 1.400 fietsen. NMBS investeerde 5,3 miljoen euro in de nieuwe fietsenstalling.

De bouw van de ondergrondse fietsenstalling startte in september 2017 en is nu bijna een jaar later klaar. De toegang tot de nieuwe fietsenstalling bevindt zich op het stationsplein. Reizigers dienen met de fiets aan de hand de traphelling te nemen en kunnen de fietsenstalling opnieuw verlaten via de wenteltrap naar het voorperron. De toegangen zijn ontworpen voor de veiligheid en het comfort van de fietsers. Dankzij de grote ronde openingen komt er in de fietsenstalling ook volop natuurlijk licht binnen.

Fietspunt

Ook het Fietspunt verhuist in de eerste week van september naar de nieuwe ondergrondse fietsenstalling. Hier kunnen reizigers terecht voor een kleine fietsherstelling en het Fietspunt staat eveneens in voor de veiligheid, orde en netheid van de fietsen in de parking. In de fietsenstalling hangen ook bewakingscamera’s. De beelden hiervan worden 24 uur op 24 gevolgd in het Security Operations Center van NMBS.

Eind september 2018 zal het vernieuwde station Oostende volledig klaar zijn. Aansluitend volgt nog de vernieuwing van het stationsplein. (HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier