Nieuw concept voor fietsexamen in politiezone RIHO

23/04/18 om 18:34 - Bijgewerkt om 18:33

De politiezone RIHO (Hooglede, Izegem, Roeselare) werkte een nieuw concept voor het fietsexamen uit. "Met het fietsexamen wordt in elk deelgebied de fietsvaardigheid van de zesdejaars van de lagere scholen geëvalueerd", zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

Nieuw concept voor fietsexamen in politiezone RIHO

"In Izegem is er nu een traject dat aangeduid zal worden met permanente borden. Tijdens het fietsexamen worden door de politie op de invalswegen borden geplaatst om de andere weggebruikers te verwittigen dat er een fietsexamen is", verduidelijkt de schepen. In Izegem worden de fietsexamens afgelegd in de maand mei. "Ouders hebben uiteraard de mogelijkheid om met de kinderen te oefenen voor het fietsexamen of bijkomend het traject te gebruiken als oefening als ze niet slaagden."

"Op het traject zijn er twintig controlepunten waar algemene aspecten zoals stuurvaardigheid, rechts rijden op de weg, beide handen aan het stuur of aandacht voor het verkeer geëvalueerd worden. Maar bij elk controlepunt zijn er ook specifieke aandachtspunten afhankelijk van de situatie."

"Met het fietsexamen wil de politiezone samen met de deelnemende steden en gemeenten de jonge fietsers extra ondersteunen en sensibiliseren, want verkeersveiligheid is een zaak van elke weggebruiker", zegt de mobiliteitsschepen. "Daarnaast worden de fietsen van de deelnemende kinderen in samenwerking met het Fietspunt van Roeselare ook gelabeld tijdens het fietsexamen, wat belangrijk is voor de diefstalpreventie."

Na het fietsexamen krijgen de geslaagde deelnemers een diploma van de preventiedienst van de politiezone.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!