N382 Expresweg in Waregem wordt vernieuwd

15/05/18 om 18:38 - Bijgewerkt om 18:37

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt tijdens de zomermaanden de Expresweg in Waregem.

N382 Expresweg in Waregem wordt vernieuwd

In de eerste plaats heeft het wegdek een structureel onderhoud nodig omdat de bestaande rijweg versleten is door onder andere spoorvorming. Daarnaast maakt AWV van dit onderhoud gebruik om de Expresweg grondiger aan te pakken.

Zo wil men met dit project ook de doorstroming van het verkeer optimaliseren, door het rondpunt tussen de Bieststraat en de Vredesstraat te vervangen door een kruispunt met voorsorteerstroken en verkeerslichten. Tot slot moet een fysieke afscheiding tussen het fietspad en de weg de veiligheid van de zachte weggebruikers verbeteren.

Eén rijstrook in elke richting

Op maandag 28 mei starten de voorbereidende werken, zoals het aanbrengen van de signalisatie en het maken van de doorsteken in de middenberm. Het verkeer ondervindt in die fase slechts beperkte hinder.

Vanaf 4 juni beschikt het doorgaand verkeer op de Expresweg over één rijstrook in elke richting, zodat er aan de andere rijvakken kan worden gewerkt. In de eerste fase werkt de aannemer richting E17, in de tweede fase richting Gentseweg. Het einde van de werken is gepland voor eind augustus.

Meer info over de werken en de tijdelijke maatregelen vind je via www.waregem.be/expresweg.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!