Minister François Bellot opent nieuw stationsgebouw in Blankenberge

De herinrichting heeft in totaal vier jaar geduurd. © WK
Redactie KW

Het was al even in gebruik, maar woensdag werd in aanwezigheid van minister van Mobiliteit François Bellot en NMBS-baas Sophie Dutordoir het stationsgebouw in Blankenberge nog eens officieel geopend.

Het ontwerp is van de Brusselse architect Marc Corbiau. “Het nieuwe stationsgebouw is toegankelijk en transparant. Het voorperron werd heraangelegd met veel oog voor veiligheid en comfort“, speechte Sophie Dutordoir.

In de ruime inkomhal bevindt zich naast de loketten en automaten ook een Hubiz-winkel voor de pendelaars. Fietsers kunnen terecht in de overdekte stallingen in het parkeergebouw aan de Kerkstraat en op de hoek van de Koning Albert I-laan.

Bruisende plaats

Het stationsproject is een publiek-private samenwerking tussen de NMBS, Stad Blankenberge en Gromabel, dat er de hotels Ibis Budget en Mercure bouwde. Boven de stationshal bevinden zich appartementen. “Door die combinatie van functies is de vernieuwde stationsomgeving een bruisende plaats waar altijd iets te beleven valt”, aldus nog Sophie Dutordoir.

De opening van het nieuwe stationsgebouw was zorgvuldig getimed, want gedurende de zomermaanden maken bijna een half miljoen reizigers van de trein gebruik om van en naar Blankenberge te reizen. De NMBS investeerde 1,8 miljoen euro in de herinrichting, die in totaal vier jaar geduurd heeft.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier