Meer dan één op de vijf fietsen in Knokke-Heist niet verkeersveilig

Vrijdagavond vond in jeugdcentrum de Marge de prijsuitreiking plaats. © DM
Redactie KW

De lokale politie en de jeugdraad van Knokke-Heist sloegen tijdens de donkere maanden de handen in elkaar.

Onder het motto ‘Ej me velo gezien’controleerden ze samen de fietsuitrusting van 1.094 fietsers in Knokke-Heist. “Meer dan 1 op 5 reed niet met een verkeersveilige fiets”, zegt politiewoordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Onze campagnes en preventieve controles hebben steeds meer effect. Bij de start van de controles in 2013 was nog de helft van de fietsen niet in orde. Vooral mountainbikes en koersfietsen vormen een probleem. Ouders vergeten vaak dat ook deze sportieve fietsen bij duisternis uitgerust moeten zijn met verlichting en reflectoren.”

De lokale politie controleerde in samenwerking met de jeugdraad tijdens de donkere maanden 1.094 fietsen in Knokke-Heist. Maar liefst 228 fietsen, ofwel 21 procent, was niet verkeersveilig. De fietsers kregen een proces-verbaal als waarschuwing en moesten hun fiets binnen de week in orde brengen. De fietsers die wel in orde waren, kregen een verkeersveilig gadget.

De fietsers die reden met een verkeersveilige fiets én een extra inspanning deden om goed zichtbaar te zijn in het verkeer, maakten kans op cinematickets of monkeylights. Vrijdagavond vond in jeugdcentrum de Marge de prijsuitreiking plaats.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier