Medewerkers van De Lovie in Poperinge fietsen steeds meer

Redactie KW

Deze zomer fietsten 158 medewerkers samen niet minder dan 40.462 kilometer

“Tussen het voorjaar 2017 en deze zomer hebben 43 medewerkers ingetekend voor een elektrische bedrijfspendelfiets en tien medewerkers voor een stadsfiets”, zegt Angie Verbrigghe. “Daarmee zijn we door onze voorraad heen, zoals toegekend door het Pendelfonds van de Vlaamse overheid. Dit is een onverwacht succes, 53 medewerkers extra die duurzaam naar het werk komen. En dit betekent dat we wel verplicht zijn om hier een vervolgverhaal aan te breien. Een bevraging dit najaar zal verder in kaart brengen welke noden er nog zijn op het vlak van het ter beschikking stellen van een bedrijfspendelfiets.”

Door de wagen thuis te laten en met z’n allen de fiets te nemen hebben we deze zomer ongeveer 5,35 ton CO² bespaard

Maar ondertussen kent ook onze zomeractie een daverend succes. 24 deelnemende ploegen en 158 deelnemers, dit is een op vier van de medewerkers van De Lovie vzw die deze zomer al fietsend naar het werk kwam. 24 teams namen het tegen elkaar op. Het grootste team, de huishoudelijke dienst, fietste ook het meest aantal kilometers bij elkaar, net geen 6.000. Het team De Maalderij uit Elverdinge kaapt de hoofdprijs weg met het grootst aantal gemiddelde kilometers per teamlid, met name 380. Het team atelier Vijverhof uit Dikkebus zat hen kort op de hielen met 352 km per teamlid en als derde eindigde Trapleer met 340 km per teamlid”, aldus nog Angie Verbrigghe.

Personeelsdirecteur Bart Vallaeys: “In totaal werden deze zomer door de deelnemende teams 40.462 km gefietst, dit is meer dan de omtrek van de aarde. Daarmee hebben de 158 fietsende medewerkers van De Lovie twaalf keer de totale afstand van de Tour de France zomer 2018 gereden. Belangrijk ook: door de wagen thuis te laten en met z’n allen de fiets te nemen hebben we deze zomer ongeveer 5,35 ton CO² bespaard. Onze aardbol en vooral de luchtkwaliteit van onze Westhoek heeft er wel bij gevaren.”

Op de prijsuitreiking werden onder alle deelnemers en onder de aanwezigen enkele mooie prijzen verloot zoals fiets-gps, fitbits, fietshelmen, herstelkits enzovoort. De winnende ploegen (De Maalderij en de huishoudelijke dienst) kregen de wisselbeker in handen. De aanwezigen op de prijsuitreiking kregen ook elk een fluo-fietshesje van De Lovie.

(AHP-Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier